ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ

Μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από τις σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και 10 λεπτά από του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί μητρόπολη της Βορείου Ελλάδος. Είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, μία από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ευρώπης και η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας.

Θεωρείται το σταυροδρόμι της κουλτούρας και του πολιτισμού.

Η εμπορική δραστηριότατα της πόλης σε συνδυασμό με την ιστορία, τα αξιοθέατα και τα πλούσια θεάματα της συντελούν στην εξαιρετική της φήμη.

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ...

Η Θεσσαλονίκη είναι η κατεξοχήν φοιτητούπολη της χώρας. Περισσότεροι από 100.000 φοιτητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας ζουν, κινούνται, διασκεδάζουν και καταναλώνουν στην πόλη. (Σοβαρή κυριακάτικη εφημερίδα)

Φοιτητής στη Θεσσαλονίκη…and the living is easy. Κάπου εκεί στα τέλη Αυγούστου και γύρω στα 18 σου περιμένεις εναγωνίως τα αποτελέσματα. Κι αν τύχει και βρεθεί στο δρόμο σου η «Σαλονίκη», ήρθε η ώρα να χαλαρώσεις. Η τύχη είναι σίγουρα με το μέρος σου και χωρίς να το πάρεις χαμπάρι, έχεις μπροστά σου μια πληθώρα επιλογών. Τι κι αν είσαι art freak ή μπουζουκόβιος. Είσαι στην πόλη που όλαπαίζουν. (Ψαγμένο φοιτητικό περιοδικό)